fbpx

Cursusinformatie

Hildansa verzorgt Salsa Latin Solo lessen en workshops op verschillende niveaus namelijk Beginners, Improvers en Gevorderden. Salsa Latin Solo is solo dansen in een gezellige groep op salsa en andere latinritmes als chachacha, merengue, bachata en reggaeton. Je danst zonder danspartner. De cursussen zijn laagdrempelig. De lessen worden als heel toegankelijk ervaren.

 

Meerdere Latin dansen

In de beginnerscursus leer je de basis van de Cubaanse salsa en chachacha, Dominicaanse bachata en merengue. Je maakt ook kennis met de warme Kizomba (Afrikaanse tango) en de opzwepende reggaeton. Van beide krijg je een soepeler onderrug en heupen een gebied waar veel stress wordt vastgehouden. In de Salsa Latin solo voor gevorderden komen ook andere latindansen aan bod, zoals Cubaanse son, Braziliaanse zouk en samba en de Columbiaanse cumbia.

 

Dansplezier en authenticiteit

Dansplezier staat voorop in alle cursussen. Daarnaast leer je de authentieke passen en draaien van de Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata en andere latindansen. Daarbij is er een verbinding naar modern, zoals chachacha dansen op het oudste chachachanummer en op de muziek van wereldsterren als Shakira.

 

Stap van je belemmeringen af

Leeftijd is geen issue. De oudste cursist die meegedaan heeft is 85 jaar en de jongste is 10 jaar. Het gaat niet om hoe oud je bent, maar hoe jong je je voelt. Hoezo te oud? Niet soepel in de heupen? Niet ritmisch genoeg? Te zwaar? Als je de heupen en schouders weinig beweegt, word je helaas nog stijver. Stap van je belemmeringen af en DOE gewoon mee met een proefles en voel je blijer en vitaler.

 

Proeflessen

Meld je aan voor een PROEFLES !

PROEFLES SALSA LATIN SOLO VOOR BEGINNERS

Op 27 augustus om 19.00 uur in De Stryp in het hart van Burgum De kosten zijn 9 euro.

Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk. Vanwege Corona kunnen er een beperkt aantal deelnemers deelnemen aan de proefles. De Stryp heeft een grote zaal waar ook goed geventileerd kan worden door de ramen (en eventueel de deuren) open te zetten.

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Proefles Improvers

Als je dans- of Zumbadanservaring hebt, kun je ook tussentijds in overleg instromen in één van de improvers- of gevorderdengroepen. Je kunt dan eerst vrijblijvend meedoen met een les. Dat is dan een proefles.
Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk. Vanwege Corona kunnen er een beperkt aantal deelnemers deelnemen aan de proefles.

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Chinese Yoga in Paviljoen MeM

Oosterse gezondheidsoefeningen in combi met Yin Yoga! Een weldaad voor lichaam en geest!

paviljoen memPaviljoen MeM in Buitenpost
Ervaar de Oude Chinese en Japanse Yoga! Voor meer energie en welzijn in je leven.
Wil je een sterker immuunsysteem?
Wil je een meer balans in je leven? (geestelijk, emotioneel en mentaal)
Wil je een kalmere geest?
Wil je meer (nacht)rust?
Wil je je stress reduceren en transformeren naar vitaliteit?
Doe dan mee met de cursus van vijf lessen Chinese en Japanse Yoga. Deze cursus is een mix van Qi Gong/Do-in Yoga en Yin Yoga.

foto hilda yogaDe cursus is op de woensdagvond en bestaat uit vijf lessen.
Locatie: Paviljoen MeM, Buitenpost
De eerste les is op woensdag 9 september.
Aanvang: 19.30 uur (met een uitloop tot 21.00). Na afloop kun je sfeervol nazitten in het prachtige Paviljoen met heerlijke MeM thee!
Kosten: 55 euro

Chinese en Japanse Yoga zijn bijna geschikt voor iedereen, voor jong en oud, ongeacht je conditie. Doe mee met de cursus in Paviljoen MeM in Buitenpost. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het volledig leren ontspannen van lichaam en geest in combinatie met de ademhaling.

Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk. Vanwege Corona kunnen er een beperkt aantal deelnemers deelnemen aan de proefles.

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Combi van dans & yoga

De combinatie van dans en yoga is een geweldige manier om op een gezonde, fijne manier met je hoofd en lichaam bezig te zijn. Yoga en dans hebben als overeenkomst het ontwikkelen van flexibiliteit/souplesse en focus, het vinden van evenwicht en balans en het opbouwen van kracht. Bij het dansen gebruik je je spieren en bij de Yin Yoga stimuleer je de aanmaak van nieuw bindweefsel. Een ideale combinatie voor een soepeler lijf en ontspannen geest.

Na afloop van de improvers les Salsa Latin Solo in Burgum heb je de mogelijkheid nog even een heerlijk halfuurtje aan Yin Yoga op de mat. Maak kennis met deze hele rustige vorm van yoga die heel populair aan het worden is. Met Yin Yoga krijg je meer ruimte in je lichaam en in je geest en je stimuleert de aanmaak van nieuw bindweefsel waardoor je lijf soepeler en jonger aanvoelt. Je kunt dus kiezen voor alleen dans of dans met half uur Yin Yoga.

 

Startmomenten

Een reguliere cursus (in Burgum en Kollum) bestaat dit seizoen uit 16 lessen en heeft twee startmomenten per jaar. Zo begint in september de najaarscursus en eind januari de wintercursus. In de schoolvakanties wordt bij de reguliere cursussen geen les gegeven.

 

De lessen zijn op dinsdagavond in de prachtige theaterzaal van het nieuwe theater van De Colle, Campus Kollum. Op woensdagavond zijn de Chinese Yoga/Qi Gong lessen in Paviljoen MeM /De Muziekplaets, Egypte 16A, 9285 WX Buitenpost. Op donderdagavond zijn de lessen in zaal in de Stryp, Bulthuissingel 7, Burgum.. Op vrijdagochtend zijn de lessen in de "danszaal” van Bewegingscentrum Reset, Prins Bernhardstraat 1a in Burgum (naast het politiebureau). Op alle locaties is er gratis parkeergelegenheid.

 

Kosten

De reguliere improvers/gevorderden cursussen in Buitenpost en Burgum bestaat uit 16 lessen. De kosten van deze cursus zijn €144,-. Als je je voor 1 augustus aanmeldt, betaal je €140,-.

Als je je voor het eerst inschrijft bij Hildansa, betaal je 7 euro aan administratiekosten.

 

Aanstaande cursussen

De cursussen Salsa Latin Solo starten in Burgum en Kollum in week 36 (31 aug./6 sept.)
De cursus Qi Gong/Do-In Yoga en Yin Yoga starten in Buitenpost in week 37 (7 sept./13 sept.)

In de herfstvakantie (week 42 -(12 okt./18 okt.)-) en kerstvakantie (week 52 en week 1) is er geen les.
* wijzigingen voorbehouden

Cursusrooster Najaar 2020
- (start cursus Burgum en Kollum in de week van 1 september.
- (start cursus Buitenpost in de week van 9 september.
Dag:Tijd:Locatie:
Dinsdag 19.00 uur Salsa Latin Solo Improvers Kollum (theaterzaal De Colle)
20.00 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Kollum (theaterzaal De Colle)
Woensdag 19.30 uur Yoga (Qi Gong/Yin Yoga) Buitenpost (Paveljoen MeM)
Donderdag 19.30 uur Salsa Latin Solo Beginners Burgum (De Stryp, zaal 1)
Vrijdag 9.30 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Burgum (Bewegingscentrum Reset -danszaal-)
10.30 uur Salsa Latin Solo Improvers Burgum (Bewegingscentrum Reset -danszaal-)
Locatie adressen:
- Buitenpost: Paviljoen MeM (De Muziekpleats), Egypte 16A, 9285 WX Buitenpost [GoogleMaps]
- Burgum: Bewegingscentrum Reset; Prins Bernhardstraat 1a, Burgum [GoogleMaps]
- Burgum: De Stryp, Bulthuissingel 7, Burgum [GoogleMaps]
- Burgum: Sportcomplex Nije Westermar (1e verd.), Burgemeester Bothenius Lohmanlaan, Burgum [GoogleMaps]
- Kollum: Theaterzaal De Colle in Campus Kollum, Gerrit Bleekerstraat 3, Kollum [GoogleMaps]

 

Workshops Salsa Latin Solo

Hildansa verzorgt ook workshops Salsa Latin Solo voor feesten en bijzondere gelegenheden. Salsa kun je ook prima buiten dansen tijdens een gezellig zomerfeest/buurtfeest. Bel of mail voor meer informatie.

 

Workshops door andere docenten

Hildansa werkt ook samen met docenten. Zo heeft de Antwerpse danseres/choreografe/dansdocente Fanny Heuten van Stage Rumours op uitnodiging dansworkshops Afrikaanse dans verzorgd.

Het afgelopen najaar/winterseizoen heeft Rosa Bos workshops Colombiaanse salsa en Marloes van den Ark Salsa LA/Styling en Shines verzorgd.
Dat was in het kader van Salsa op Snein, Salsa op Zondag. 

 

Salsa op locatie

Hildansa verzorgt op verzoek ook cursussen op locatie, mocht er voldoende belangstelling en een geschikte ruimte zijn.