Cursusinformatie

Hildansa verzorgt Salsa Latin Solo lessen en workshops op verschillende niveaus namelijk Beginners, Improvers en Gevorderden. Salsa Latin Solo is solo dansen in een gezellige groep op salsa en andere latinritmes als chachacha, merengue, bachata en reggaeton. Je danst zonder danspartner. De cursussen zijn laagdrempelig. De lessen worden als heel toegankelijk ervaren.

 

Meerdere Latin dansen

In de beginnerscursus leer je de basis van de Cubaanse salsa en chachacha, Dominicaanse bachata en merengue. Je maakt ook kennis met de warme Kizomba (Afrikaanse tango) en de opzwepende reggaeton. Van beide krijg je een soepeler onderrug en heupen een gebied waar veel stress wordt vastgehouden. In de Salsa Latin solo voor gevorderden komen ook andere latindansen aan bod, zoals Cubaanse son, Braziliaanse zouk en samba en de Columbiaanse cumbia.

 

Dansplezier en authenticiteit

Dansplezier staat voorop in alle cursussen. Daarnaast leer je de authentieke passen en draaien van de Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata en andere latindansen. Daarbij is er een verbinding naar modern, zoals chachacha dansen op het oudste chachachanummer en op de muziek van wereldsterren als Shakira.

 

Stap van je belemmeringen af

Leeftijd is geen issue. De oudste cursist die meegedaan heeft is 85 jaar en de jongste is 10 jaar. Het gaat niet om hoe oud je bent, maar hoe jong je je voelt. Hoezo te oud? Niet soepel in de heupen? Niet ritmisch genoeg? Te zwaar? Als je de heupen en schouders weinig beweegt, word je helaas nog stijver. Stap van je belemmeringen af en DOE gewoon mee met een proefles en voel je blijer en vitaler.

 

Proeflessen

Meld je aan voor een PROEFLES !

Je kunt vrijblijvend meedoen met:
  • een Yogales op woensdagavond, om 19.15 uur, Burgum (locatie: Happy Life 35).
    Deze les is dan een proefles. De kosten zijn vijf euro.
  • de eerste of tweede salsales beginners, als je geen of weinig danservaring hebt, om 19.00 uur, Burgum (locatie: De Stryp).
..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Proefles Improvers

Als je dans- of Zumbadanservaring hebt, kun je ook tussentijds in overleg instromen in één van de improvers- of gevorderdengroepen. Je kunt dan eerst vrijblijvend meedoen met een les. Dat is dan een proefles.

 

Proefles Yoga voor beginners

foto hilda yogaDe lessen Yoga zijn bijna geschikt voor iedereen, voor jong en oud, ongeacht je conditie. Wil je graag meer ontspanning, balans, rust, beweging, soepelheid en kracht ervaren in je leven, doe dan mee.

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de houdingen, op de juiste manier leren ademhalen en het volledig leren ontspannen van lichaam en geest. De yogales is een combinatie van Indiase en Chinese Yoga, een combinatie van Hatha Yoga met Yin Yoga en Qi gong (Chinese gezondheidsoefeningen).

WAT KUN JE VERWACHTEN?

De les begint met zitten of staan in aandacht met onder meer focus op de ademhaling. Vervolgens is de warming-up. Daarna volgt de zonnegroet en een aantal asana's (yogahoudingen), ademhaling en de les wordt afgesloten met een eindontspanning waarbij het lichaam de tijd krijgt om het effect van de yogahoudingen te verwerken ter bevordering van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

Meld je aan voor een proefles via het contactformulier en maak kennis met Yoga.

 

Combi van dans & yoga

De combinatie van dans en yoga is een geweldige manier om op een gezonde, fijne manier met je hoofd en lichaam bezig te zijn. Yoga en dans hebben als overeenkomst het ontwikkelen van flexibiliteit/souplesse en focus, het vinden van evenwicht en balans en het opbouwen van kracht. Bij het dansen gebruik je je spieren en bij de Yin Yoga stimuleer je de aanmaak van nieuw bindweefsel. Een ideale combinatie voor een soepeler lijf en ontspannen geest.

Na afloop van de improvers les Salsa Latin Solo heb je de mogelijkheid nog even een heerlijk halfuurtje aan Yin Yoga op de mat. Maak kennis met deze hele rustige vorm van yoga die heel populair aan het worden is. Met Yin Yoga krijg je meer ruimte in je lichaam en in je geest en je stimuleert de aanmaak van nieuw bindweefsel waardoor je lijf soepeler en jonger aanvoelt. Een groep dames heeft afgelopen twee jaar al ervaren dat de combi van yoga en dans het wel-zijn van lichaam en geest enorm bevordert. Deze lessen vinden dus niet meer plaats in Kollumerzwaag, maar nu in Burgum. Je kunt kiezen voor alleen dans met Qi Gong-warming-up of dans met half uur Yin Yoga.

 

Startmomenten

Een reguliere cursus (in Burgum en Kollum) bestaat dit seizoen uit 16 lessen en heeft twee startmomenten per jaar. Zo begint in september de najaarscursus en eind januari de wintercursus. In de schoolvakanties wordt bij de reguliere cursussen geen les gegeven.

 

De lessen zijn op dinsdagavond in de prachtige theaterzaal van het nieuwe theater van De Colle, Campus Kollum. Op woensdagavond zijn de lessen in de danszaal van Happy Life 35, Meester W.M. Oppedijk van Veenweg 22L-1, Burgum en op donderdagavond in de Stryp, Bulthuissingel 7, Burgum.. Op vrijdagochtend zijn de lessen in de "danszaal” van Bewegingscentrum Reset, Prins Bernhardstraat 1a in Burgum (naast het politiebureau). Op alle locaties is er gratis parkeergelegenheid.

 

Kosten

De reguliere improvers/gevorderden cursussen in Buitenpost en Burgum bestaat uit 16 lessen. De kosten van deze cursus zijn €144,-. Als je je voor 6 januari aanmeldt, betaal je €140,-.

De beginnerscursussen starten een week later en bestaan uit 15 lessen. De kosten daarvan zijn €135,-. Als je je voor 6 januari 2020 aanmeldt, krijg je 5 euro korting op de cursus.

Als je je voor het eerst inschrijft bij Hildansa, betaal je 7 euro aan administratiekosten.

 

Aanstaande cursussen

De improvers/gevorderden cursussen Salsa Latin Solo starten in Burgum en Kollum
in week 4: in de week van 20 januari 2020. De yoga- en beginnerscursussen start een week later, dus in week 5, vanwege de proeflessen in week 4.

In de voorjaarsvakantie (week 8), meivakantie (van 22 april tot en met 5 mei)en Hemelvaart is er geen les.
* wijzigingen voorbehouden

Cursusrooster Winter/voorjaar 2020
- (start cursus Burgum en Kollum in de week van 20 januari,
de beginnerscursus start een week later vanaf week 5)
Dag:Tijd:Locatie:
Dinsdag 19.00 uur Salsa Latin Solo Improvers Kollum (theaterzaal De Colle)
20.00 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Kollum (theaterzaal De Colle)
Woensdag 19.15 uur Hatha/Yin Yoga Beginners/Improvers Burgum (Happy Life 35 -danszaal-)
20.15 uur Salsa Latin Solo Improvers Burgum (Happy Life 35 -danszaal-)
Donderdag 19.00 uur Salsa Latin Solo Beginners Burgum (De Stryp, zaal 1)
20.00 uur Salsa Latin Solo Improvers
(met keuze voor extra half uur Yin Yoga voor beginners/improvers)
Burgum (De Stryp, zaal 1)
Vrijdag 9.30 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Burgum (Bewegingscentrum Reset -danszaal-)
10.30 uur Salsa Latin Solo Improvers Burgum (Bewegingscentrum Reset -danszaal-)
Locatie adressen:
- Burgum: Bewegingscentrum Reset; Prins Bernhardstraat 1a, Burgum [GoogleMaps]
- Burgum: De Stryp, Bulthuissingel 7, Burgum [GoogleMaps]
- Burgum: Happy Life 35, Oppedijk van Veenweg 22L-1, Burgum [GoogleMaps]
- Kollum: Theaterzaal De Colle in Campus Kollum, Gerrit Bleekerstraat 3, Kollum [GoogleMaps]

 

Workshops Salsa Latin Solo

Hildansa verzorgt ook workshops Salsa Latin Solo voor feesten en bijzondere gelegenheden. Salsa kun je ook prima buiten dansen tijdens een gezellig zomerfeest/buurtfeest. Bel of mail voor meer informatie.

 

Workshops door andere docenten

Hildansa werkt ook samen met docenten. Zo heeft de Antwerpse danseres/choreografe/dansdocente Fanny Heuten van Stage Rumours op uitnodiging dansworkshops Afrikaanse dans verzorgd.

Het afgelopen najaar heeft Rosa Bos workshops Colombiaanse salsa verzorgd.

In 2020 staan nieuwe workshops op het programma, waaronder:

  • Colombiaanse salsa en Salsa Shines en ladystyling.
  • Salsa op Snein/Salsa on Sunday in Burgum
  • Zondag 26 januari: Colombiaanse salsa met Rosa Bos
  • Zondag 16 februari: Salsa Shines & Styling met Marloes van de Ark
  • Zondag 1 maart: Colombiaanse salsa met Rosa Bos

Y mas ( en er volgt meer)….

 

Salsa op locatie

Hildansa verzorgt op verzoek ook cursussen op locatie, mocht er voldoende belangstelling en een geschikte ruimte zijn.