fbpx

Cursusinformatie

Hildansa verzorgt Salsa Latin Solo lessen en workshops op verschillende niveaus namelijk Beginners, Improvers en Gevorderden. Salsa Latin Solo is solo dansen in een gezellige groep op salsa en andere latinritmes als chachacha, merengue, bachata en reggaeton. Je danst zonder danspartner. De cursussen zijn laagdrempelig. De lessen worden als heel toegankelijk ervaren.

 

Meerdere Latin dansen

In de beginnerscursus leer je de basis van de Cubaanse salsa en chachacha, Dominicaanse bachata en merengue. Je maakt ook kennis met de warme Kizomba (Afrikaanse tango) en de opzwepende reggaeton. Van beide krijg je een soepeler onderrug en heupen een gebied waar veel stress wordt vastgehouden. In de Salsa Latin solo voor gevorderden komen ook andere latindansen aan bod, zoals Cubaanse son, Braziliaanse zouk en samba en de Columbiaanse cumbia.

 

Dansplezier en authenticiteit

Dansplezier staat voorop in alle cursussen. Daarnaast leer je de authentieke passen en draaien van de Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata en andere latindansen. Daarbij is er een verbinding naar modern, zoals chachacha dansen op het oudste chachachanummer en op de muziek van wereldsterren als Shakira.

 

Stap van je belemmeringen af

Leeftijd is geen issue. De oudste cursist die meegedaan heeft is 85 jaar en de jongste is 10 jaar. Het gaat niet om hoe oud je bent, maar hoe jong je je voelt. Hoezo te oud? Niet soepel in de heupen? Niet ritmisch genoeg? Te zwaar? Als je de heupen en schouders weinig beweegt, word je helaas nog stijver. Stap van je belemmeringen af en DOE gewoon mee met een proefles en voel je blijer en vitaler.

 

Proeflessen

Wil je in eigen tempo en tijd vanaf je eigen computer leren dansen? Vraag dan een van de gratis online proeflessen aan op de homepage van Hildansa voor een
proefles Merengue Solo, een proefles Salsa Solo en een proefles Bachata Solo.

Reviews van andere online cursisten vind je op www.hildansaonline.nlProefles Salsa Latin Solo voor beginners op 30 september!

Zin om salsa te leren en lekker te swingen op latinritmes? En heb je geen danspartner?
Doe dan mee met de proefles Salsa Latin Solo voor beginners op donderdagavond 30 september om 20.30 uur In de danszaal van het nieuwe sportcomplex De Nije Westermar in Burgum.

Salsa Latin Solo is solo dansen in een gezellige groep zonder danspartner. Het gaat om gezondheid, vitaliteit en vooral dansplezier. De lessen worden als heel laagdrempelig ervaren. Bijna iedereen kan meedoen.

Wil je gezond bewegen op de vrolijke klinkende en opzwepende salsa, romantische bachata, swingende merengue, elegante chachacha, pittige reggaeton of zwoele kizomba? Kom langs voor een PROEFLES en ervaar zelf wat Salsa en Latin dansen fysiek en mentaal met je doet.

Meld je aan voor de PROEFLES voor beginners!

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Als je al enthousiast bent, meld je dan aan voor de korte cursus van 11 lessen.
Voor de Kerst kun je de basis van de salsa, bachata en chachacha dansen en je bent soepeler in je lijf (vooral heupen en schouders).

Kosten
De reguliere cursus voor beginners bestaat uit 11 lessen. Bij aanmelden voor 1 oktober zijn de kosten van deze cursus zijn €99,-. Start van beginnerscursus: donderdag 7 oktober.


Proefles Improvers

Als je dans- of Zumbadanservaring hebt, kun je ook tussentijds in overleg instromen in één van de improvers- of gevorderdengroepen. Je kunt dan eerst vrijblijvend meedoen met een les. Dat is dan een proefles.
Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk. Vanwege Corona kunnen er een beperkt aantal deelnemers deelnemen aan de proefles.

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Proefles Qi Gong

Op 14 september is er een proefles Qi Gong, om 19.00 uur in theater De Colle. De kosten zijn 10 euro.
Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk.

..............
Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 - 27 26 35 45, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


foto hilda yogaVanaf 21 september start er een cursus Qi Gong. ervaar de Oosterse gezondheidsoefeningen. Een weldaad voor lichaam en geest. Intussen zijn we ook bezig met een online aanbod. Lekker vanuit je eigen huis de oefeningen te doen in je eigen tijd en tempo en zo vaak al je maar wilt.
Ervaren of online Chinese yoga wat voor je is, vraag de gratis online oefenserie Chinese Orgaanklok aan.
En doe mee met de online 14-daagse Qi challenge. Kijk op www.hildansaonline.nl/qi.
De korte oefeningen kun je het hele jaar door blijven doen, omdat het programma niet na 14 dagen ophoudt.

 

Startmomenten

Een reguliere cursus (in Burgum en Kollum) bestaat dit seizoen uit 16 lessen en heeft twee startmomenten per jaar. Zo begint in september de najaarscursus en in januari de wintercursus. In de schoolvakanties wordt bij de reguliere cursussen geen les gegeven.

 

De lessen zijn op dinsdagavond in de prachtige theaterzaal van het nieuwe theater van De Colle, Campus Kollum. Op donderdagavond is de les in zaal in de Nije Westermar, een nieuw en modern sportcomplex in Burgum. Op de vrijdagochtend is de les in de nieuwe dansstudio van de Molkfabryk in Burgum. Op alle locaties is er gratis parkeergelegenheid.

 

Kosten

De reguliere improvers/gevorderden cursussen in Kollum en Burgum bestaat uit 16 lessen. De kosten van deze cursus zijn €155,-. Als je je voor 1 augustus 2021 aanmeldt, betaal je €149,-.

Als je je voor het eerst inschrijft bij Hildansa, betaal je 7 euro aan administratiekosten.

 

Aanstaande cursussen

De cursussen Salsa Latin Solo starten in Burgum en Kollum in week 34 (23 aug.)
De nieuwe beginnerscursus Salsa Latin Solo beginners start op 7 oktober.
De cursus Qi gong start op 21 september
In de herstvakantie (week 42) en kerstvakantie (week 52 en week 1) zijn er geen lessen.
* wijzigingen voorbehouden

Cursusrooster Najaar 2021
- (start cursus Burgum en Kollum in de week van 23 augustus.
Dag:Tijd:Locatie:
Dinsdag 19.00 uur Qi gong Kollum (theaterzaal De Colle)
20.00 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Kollum (theaterzaal De Colle)
Donderdag 19.30 uur Salsa Latin Solo Improvers/Gevorderden Burgum (Sportcomplex Nije Westermar, danszaal 1e verd.)
20.30 uur Salsa Latin Solo Beginners (vanaf 7okt.) Burgum (Sportcomplex Nije Westermar, danszaal 1e verd.)
Vrijdag 9.30 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Burgum (Molkfabryk, dansstudio 1e verdieping)
10.30 uur Salsa Latin Solo Improvers Burgum (Molkfabryk, dansstudio 1e verdieping)
Locatie adressen:
- Burgum: Sportcomplex Nije Westermar (1e verd.), Burgemeester Bothenius Lohmanlaan, Burgum [GoogleMaps]
- Burgum: De Molkfabryk, studio (1e verdieping, Burgumerdaam 28, Burgum [GoogleMaps]
- Kollum: Theaterzaal De Colle in Campus Kollum, Gerrit Bleekerstraat 3, Kollum [GoogleMaps]

 

Workshops Salsa Latin Solo

Hildansa verzorgt ook workshops Salsa Latin Solo voor feesten en bijzondere gelegenheden. Salsa kun je ook prima buiten dansen tijdens een gezellig zomerfeest/buurtfeest. Bel of mail voor meer informatie.

 

Workshops door andere docenten

Hildansa werkt ook samen met docenten. Zo heeft de Antwerpse danseres/choreografe/dansdocente Fanny Heuten van Stage Rumours op uitnodiging dansworkshops Afrikaanse dans verzorgd.

En hebben Rosa Bos workshops Colombiaanse salsa en
Marloes van den Ark Salsa LA/Styling en Shines verzorgd.
Dat was in het kader van Salsa op Snein, Salsa op Zondag. 

 

Salsa op locatie

Hildansa verzorgt op verzoek ook cursussen op locatie, mocht er voldoende belangstelling en een geschikte ruimte zijn.