Over Hildansa

 

Mijn missie

Mijn missie is vrouwen en mannen van 18 tot en met 80 jaar zich vitaler, gezonder en energieker te laten voelen door salsa latin te dansen. En zich vrijer te laten bewegen en (zelf)bewuster te worden van houding.

 

WAAROM?

Dansen maakt gelukkig en gezond. Dat blijkt uit onderzoek. Je voelt je er vitaler en gezonder door. Als je salsa danst, ga je ontspannen. Je komt uit je hoofd, ervaart je lichaam en bent gezond aan het bewegen.

 

WELK resultaat ga je bereiken?

Soepeler worden in je lijf, vooral in het heupgebied en de schouders. Je vrijer kunnen bewegen. Je krijgt een betere conditie. Je ervaart meer WEL-ZIJN.

 

WANNEER is mijn missie geslaagd?

Als cursisten genieten tijdens de les en heel veel dansplezier hebben en met voldoening en (glim)lachend naar huis gaan.

 

Over mij

hilda bosma eigenaresse oprichster en docent van hildansa Ik ben Hilda Bosma, geboren en getogen in Fryslân. Getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Dansen is mijn grootste passie. En dan gaat het vooral om latin dansen, zoals de Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata en Argentijnse tango. Rond mijn dertigste heb ik de salsa ontdekt en ervaren hoeveel levensenergie salsa geeft. Het is een vrolijke en energieke dans die in Cuba is ontstaan. Vanwege de liefde voor de Cubaanse salsa ben ik vier keer in Cuba geweest. Vier maal heb ik een salsadansreis gemaakt en les gehad van professionele dansleraren. De laatste keer was het najaar van 2016, met als doel me verder te professionaliseren als dansdocente. Vol inspiratie kwam ik terug: met nieuwe passen en draaien uit Havana. Tijdens de laatste reis heb ik me verdiept in de Afrikaanse roots van de Cubaanse salsa.

 

over Hilda Bosma van Hildansa

Mijn DANSPLEZIER wil ik graag met je delen

Ik liep al langer met het idee rond salsadocente te worden. In Havana (Cuba) was ik me daar voor het eerst van bewust. Ik ben een paar keer uitgenodigd en aangemoedigd om dansles te gaan geven. Eerst heb ik een workshop salsa gegeven aan kinderen en ouders (vooral moeders) op de basisschool van mijn kinderen tijdens een Braziliaans zomerfeest. Dat was heel succesvol. Vervolgens werd ik gevraagd om een salsademo salsa te geven op de Fammenjûn (Ladiesnight) in de tuin van Cadeauwinkel Op ‘e Stâl. Op deze prachtige zomeravond kreeg ik heel veel enthousiaste reacties. Op die avond ben ik op het idee gekomen om Salsa Solo lessen te gaan geven. Heel veel dames hebben geen danspartner en houden wel van dansen.

Inmiddels heb ik mijn eigen dansschool waar met heel veel plezier Salsa en Latin gedanst wordt door cursisten van allerlei leeftijden.

hildansa ontvangt salsa aanmoedigingsprijs voor het beste salsa initiatief 2015 van sandra jutte van stichting salsaplatform links naar rechts: sandra jutte, hilda bosma 

Salsaprijs

De cursussen zijn laagdrempelig. De lessen worden als heel toegankelijk ervaren. Hildansa won in juni 2015 de aanmoedigingsprijs voor het beste salsa initiatief van 2015. Stichting Salsa Platform: “Hilda krijgt deze prijs omdat ze in 2014/15 het beste initiatief heeft ontwikkeld m.b.t. het stimuleren van dansculturen. Hilda is haar dansschool gestart met solodansen in haar eigen woonplaats en heeft het Salsa dansen zo laagdrempelig gemaakt voor veel mensen uit haar omgeving.”