fbpx

Referenties

wat mensen over Hildansa zeggen


Heerlijk ontspannen

Wat een fantastische aanvulling zijn de Salsa lessen van Hilda voor Buitenpost. Maakt niet uit of je jong, oud, lenig of niet lenig bent. Stap voor stap leidt Hilda je door de passen heen. Door je focus op de passen en de muziek blijf je naast lichamelijk ook geestelijk fit. Twee vliegen in een klap. Aan het einde van de les waan je je in Cubaanse sferen, heerlijk ontspannen na een lange werkdag!

- Willy Bannink -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Laagdrempelig en gezellig

Het dansen bij Hildansa is laagdrempelig en gezellig. Je bent lekker in beweging op mooie muziek, wat wil je nog meer! Hilda is goed benaderbaar, je wordt bijvoorbeeld niet onzeker als je bepaalde pasjes niet goed uitvoert. De sfeer is goed, de groep is leuk en de lessen zijn niet schrikbarend duur vergeleken met sommige dansscholen.

- Marina Petiet -
(cursiste in Bears)

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Eindelijk voel ik me weer thuis in mijn lijf

Drie jaar geleden heb ik een maagverkleining gehad, waardoor ik 60 kilo afviel in een jaar tijd. Geweldig natuurlijk, ik was er heel blij mee.....maar ik zat daarna helemaal niet lekker in mijn vel. Voelde me vaak onzeker, down en begreep eerst niet waarom. Ik merkte wel, dat ik maar niet kon wennen aan mijn lichaam. Ik ontweek nog steeds alle spiegels en was niet echt gelukkig met mezelf. Kon ook niet wennen aan mijn nieuwe maat kleding en wist nooit wat ik moest kiezen in de winkel. Vorig jaar ging ik salsadansen bij Hilda. En daar....dansend voor de grote spiegels ging ik opeens naar mezelf kijken. Ik zag mijn lichaam bewegen en en voelde me toch heerlijk (omdat je sowieso blij wordt van salsa!)....en na een aantal weken viel het kwartje bij mij: ik had mijn lijf gewoon nog nooit geaccepteerd en leren kennen! En nu, voor die grote spiegels moest ik wel zien en accepteren wie de nieuwe Marja was.... Eindelijk voel ik me weer thuis in mijn lijf. En dat het soms alle kanten op wiebelt.....dat vind ik niet eens erg!

- Marja Stavorinus -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Snel calorieën verbranden, maar vooral VEEL PLEZIER en DANSEN

Salsa Solo,
Wie wil er nou niet snel calorieën verbranden, maar vooral VEEL PLEZIER en DANSEN. Elke les heb je een glimlach om je mond, als de muziek begint kun je niet meer stil staan. Je moet bewegen, je heupen, je voeten, je hele lijf. Dit gaat automatisch. Zodra Hilda een heerlijke Cubaans Muziek op zet, begin je haar al te volgen. Ze geeft duidelijke instructies, alles gaat vanzelf.

Bewegen op muziek, Bachata, Reggaeton, Salsa, Merengue kortom een divers aan muziek. Alles weer te volgen via facebook, zodat je thuis ook kunt oefenen. Het is laagdrempelig, kom uit je comfortzone. Ik dan als bijna 2 jaar bij Hildansa en iedere week kijk ik er weer met heel veel plezier naar uit. Bij HILDANSA ben je aan het juiste adres: BELEEF PLEZIER en KOM MEEDOEN.

- Adele Dijkstra -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder:
ieder kan op eigen niveau salsadansen!

Dansen is plezier voor 2! Dit is een slogan, maar gaat niet altijd op. Want solo salsadansen geeft ook veel plezier op muziek waar je altijd vrolijk van wordt. Ook al heb je eens niet zo veel zin, je komt vol energie weer terug van de les. Het houdt je lichaam soepel en is gezellig om te doen met vrouwen onder elkaar. Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder: ieder kan op eigen niveau salsadansen!

- Aukje Lourens -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Het uurtje salsa voor mezelf is een kostbaar uurtje

Salsa Latin Solo…… mijn ervaring

Inmiddels al weer heel wat jaren geleden, dat ik een dvd van Dirty Dancing bestelde en tot mijn verrassing bleek er ook een deel 2 bij te zitten. Deze Dirty Dancing 2 speelt zich af in Cuba, inclusief Cubaanse muziek en salsa. Wat was ik onder de indruk “kon ik dat maar”. In het najaar sprak ik iemand en het ging over iets voor mezelf doen, iets waar ik plezier aan beleef. Mijn antwoord was “ooit wil ik iets met salsadansen gaan doen. Dat ik hier vorig jaar een keer iets over had gelezen maar het kwam qua lesavond niet uit”. Ik kom thuis en haal een stapel reclamefolders en “De Zwaagwesteinder” uit de brievenbus. Meestal gaat deze ongelezen bij het oud papier. Maar deze keer niet. Alsof het zo moest zijn. Daar stond het artikel van Hildansa. Over salsa en dan ook nog in Buitenpost. En warempel, ook nog op een avond dat ik kon. Dit was mijn kans. Zelfs de proefles overgeslagen want dat was dan wel weer op een avond dat ik niet kon. En wat ben ik blij dat ik me heb aangemeld!

Vanaf de allereerste les is het genieten. Het is echt tijd voor mezelf. Ik ben een uur lang even helemaal los van alles wat mij bezighoudt. Meteen bij de eerste les werd al gezegd “voeten stevig op de grond, aarden”. Net wat ik nodig heb. Normaal gesproken ben ik iemand die de lat heel erg hoog legt voor zichzelf. Bij salsa kan ik soms lekker om mezelf lachen omdat ik net de verkeerde kant uit draai. Je doet het naar eigen kunnen. Ik vind het heerlijk om meegenomen te worden op de klanken van de muziek en hierin op te gaan. Ik heb ook wel eens gehad dat ik een avond niet zoveel zin had omdat ik een drukke dag had gehad en eigenlijk alleen maar onderuit gezakt op de bank wilde hangen. Toch ging ik omdat ik inmiddels weet dat het uurtje salsa mij zo goed doet. Het geeft me plezier en energie. En dat uurtje voor mezelf is een kostbaar uurtje dat ik graag wil blijven koesteren. Hilda straalt passie uit en geeft duidelijke uitleg. En ze benadrukt keer op keer, dat het gaat om het plezier en niet om de prestatie. Zij deelt enthousiast haar ervaringen die ze opdoet op haar reizen naar Cuba.

Kortom: ik kan salsa aan iedereen aanraden, het geeft je energie en een uur even helemaal voor jezelf!

- Baukje Rekker -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Met een glimlach en vol energie weer naar huis

Sinds september 2015 volg ik de salsalessen van Hildansa,en met veel plezier.

Hilda is een enthousiaste ,duidelijke ,inspirerende lerares.

Ik heb een drukke baan waarin ik een hele dag met mensen werk en veel op de been ben. Dus kom ik ’s avonds thuis en wil het liefst op de bank. Ik weet dat bewegen belangrijk is, maar sporten is niks voor mij, ik heb een aantal jaren gefitnest maar word er niet echt vrolijk van. In 2012 ben ik voor mijn werk naar de Dominicaanse Republiek geweest waar de salsa zelfs gedanst wordt door twee en negentigjarigen. Het past daar bij de cultuur. Na een proefles bij Hildansa wist ik dat dit het voor mij is. Al ben je moe en heb je een slecht humeur, een uurtje dansen maakt dat je vrolijk en met een glimlach en vol energie weer naar huis gaat! Het is een prachtig samenspel van dansen in een groep, je hersens laten werken(want alle delen van je hersenen worden geactiveerd in dit uurtje!)en bewegen!

Een aanrader!

- Nyncke Riemersma -
(Buitenpost)

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Het is bewegen, ontspannen en genieten tegelijk!

Vanaf het moment dat Hilda begon met de Salsa Solo lessen ben ik van de partij. Een demonstratie tijdens een feest heeft mij enthousiast gemaakt.

Omdat ik inmiddels met de 5e cursus bezig ben, kan ik zeggen dat de opbouw van de lessen goed is. Je begint heel laagdempelig, zodat je goed mee kunt doen. Langzaamaan worden de danspasjes uitgebreid, waardoor je steeds meer leert. Wat ik ook leuk vind, is dat we verschillende dansen leren, het is niet alleen Salsa, het is veel meer. Hilda geeft op een duidelijke, plezierige manier les. Ze weet heel veel over salsadansen en weet daarom wat ze doet. Erg inspirerend! Ik ga altijd met erg veel plezier naar de danslessen, lekker bewegen op leuke muziek en nieuwe dingen leren. Deze combinatie werkt goed voor mij. Het is voor mij echt een uurtje ontspanning. Het is bewegen, ontspannen en genieten tegelijk!

- Anjetta Hamstra -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Elke les is weer een verademing.......
je wordt er een vrolijk mens van!!

Ben nu ongeveer een jaar bezig met salsa Latin Solo Dansen, en heb me al weer opgegeven voor de 4e cursus!

In mijn jeugd was ik al nooit van de dansvloer af te slaan dus ervaar deze lessen dan ook als heel prettig. Doordat ik nogal een bezige bij ben is het heerlijk om lekker te bewegen op fantastische muziek. Het is zowel lichamelijk als mentaal een happening!!

Door de enthousiasme van Hilda voel je je vrolijk en ongeremd en pik je heel snel dingen op.

Haar manier van lesgeven is heel fijn en maakt het niet uit hoe oud je bent, je zal heel snel dingen oppikken en merken dat het niet uit maakt dat je fouten maakt. Daar leer je juist van! Elke les is weer een verademing.......je wordt er een vrolijk mens van!!

Dank je wel Hilda voor je enthousiasme en fleurige lessen!

Ik raad iedereen aan om eens te komen kijken of mee te doen!!!

Lieve groetjes

- Ina van der Werf -
(Pieterzijl)

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

De beste therapie voor je lijf en je hoofd – Salsa & Bachata bij Hildansa!

Wat een heerlijkheid om letterlijk alle dagelijkse beslommeringen uit je systeem te swingen en net als een nieuw PC weer helemaal gereset thuis te komen.

De lessen zijn laagdrempelig van opzet zodat jong en oud in kunnen stappen en het plezier bij iedereen de boventoon mag voeren.

Tijdens de lessen weet Hilda haarfijn het Cubaanse gevoel over te brengen; van je laten leiden door het ritme en de Carïbische passie tot het volledig opgaan in de muziek.

Houd je van dansen en heeft je partner andere hobby’s? Wil je meer bewegen of heb je last van stress?

Dit is dé ultieme manier om jezelf te leren zijn op de dansvloer van Buitenpost, Bergum of Bears.

- Marguérite Westra -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Totale workout in gemoedelijke sfeer

Begin dit jaar ben ik gestart met salsa latin solo dansen bij Hildansa en ik kan zeggen dat ik zeker voor verlenging ga! De lessen worden heel laagdrempelig begonnen en op eigen niveau omhoog gedanst. Aangezien je je eigen tempo in de pasjes aan kan houden en met iedereen rekening wordt gehouden is het heel prettig om in een groep en toch alleen te dansen. De groep waar ik in zit is erg gezellig, maar met meer dan tien dames bij elkaar spreekt dat haast voor zich zou je zeggen! Toch komt het door de gemoedelijke sfeer die er in de dansschool hangt en de betrokkenheid van Hilda bij iedere cursiste. Er is voor en na het dansen gelegenheid om gezellig een drankje aan de bar te nuttigen. Kom gewoon naar de proefles zou ik zeggen en ervaar zelf wat voor ontspanning het voor je geest is terwijl je inspanning voor je lichaam levert en door middel van de danspasjes en muziek train je je hersenen goed dus een totale workout!!

- Getty Witteveen -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

De passie die Hilda voor het dansen heeft, is op mij overgeslagen

Nietsvermoedend deed ik vorig jaar mee aan een proefles bij Hildansa. Inmiddels heb ik me al opgegeven voor de 3e cursus. Naast Salsa krijgen we ook les in de Bachata, de Chachacha, Cumbia en son en nog meer. Ik had het artikel van Hilda al eens in de krant zien staan en was vooral geïnteresseerd in de Bachata en de passie waarmee Hilda over deze dansstijlen schreef, maakten mij enthousiast om eens mee te doen.

De lessen zijn heel gevarieerd; verschillende stijlen komen aan bod in 1 les en ze weet er altijd een stukje achtergrond en informatie bij te vertellen. De lessen zijn altijd heel gezellig; bij Hilda staat plezier hebben voorop. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de techniek en uitvoering, zodat je de basis van de dans goed onder de knie krijgt. Dit wordt steeds een tandje hoger opgevoerd.

Ik volg deze lessen met enorm veel plezier; je bent echt een uurtje bezig met je lichaam en gefocused op je houding en beweging. Doelgericht, maar niet prestatiegericht. Het plezier hebben in het dansen staat immers voorop.

Zelf merk ik dat ik lekkerder in mijn vel zit door deze cursus. Ik beweeg me soepeler, heb een betere houding, betere conditie en maak mijn hoofd 1 keer in de week helemaal leeg.

Kortom: de passie die Hilda voor het dansen heeft, is op mij overgeslagen.

- Hillie Roorda -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

Nieuwe ontdekking

Niet meer eindeloos vragen of (je) man mee wilt maar heerlijk solo latin dansen. Het is een geheel nieuwe ontdekking. Het is ontspanning, genieten van muziek en intensief bewegen in 1. Zoals Hilda dansles geeft is het vanaf les 1 genieten. Je kan het namelijk nooit fout doen. Ontspannen en plezier hebben staat centraal. Het verrassende is dat je juist daardoor snel leert en na de eerste cursus al aardig kan dansen!"

"Tegen de danslessen van Hilda kan geen yoga, sport, of muziekles op. Het is alles in 1. Geen danspasjes uit je hoofd leren maar Hilda volgen en je overgeven. Na de eerste cursus kun je al dansen en wil je alleen maar meer.

- Jolianne Hellemans -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo

De lessen zijn veelzijdig

'Een, twee, drie, rust!' Iedere les beginnen we met een warming up, om vervolgens de basis van de Cubaanse salsa te leren. Hilda is enthousiast en weet letterlijk de groep om haar vingers te winden. Gaat de hand omhoog, staat de hele groep klaar om te draaien. Hilda geeft heldere uitleg en daarna wordt er vooral geoefend. Gewoon doen!

'Een, twee, chachacha!' Behalve aan Cubaanse salsa, wordt er ook aandacht besteed aan de Cubaanse chachacha, de merengue, bachata en reggaeton. De lessen van Hilda zijn veelzijdig. Er is voor ieder wat wils, zowel qua dans als qua muziek.

Ik volgde de lessen van Hilda in Bears, waar we in blokken van twee uur les kregen. Het harde werken tijdens de les werd afgewisseld met een kleine pauze. Aan het einde van de les volgde er steevast een cooling down en na de les was er volop tijd om te ontspannen (of stiekem nog even door te dansen). De muziek en de dans maakt mij vrolijk en geeft mij energie. Ik zou de lessen zeker aanraden!

- Amarens Vellinga -

aanmelden bij dansschool hildansa en ervaar de salsa latin solo